Vrienden

Vrienden van Bredevoort Boekenstad
Een groep liefhebbers van Bredevoort wilde de band tussen Bredevoort Boekenstad en de bezoekers versterken. Daarom hebben zij in 2002 de Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad in het leven geroepen Deze stichting heeft als doel Bredevoort nog bekender te maken als Boekenstad in binnen- en buitenland en activiteiten te ondersteunen die daaraan een bijdrage leveren.

Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad
Markt 8
7126 AZ Bredevoort
e-mail: v.v.boekenstad@gmail.com

 


 

 

Bredevoort, februari 2017.

Beste Boekenstadvrienden,

Hierbij wil het Bestuur van de Vrienden van Bredevoort Boekenstad u informeren over het afgelopen jaar en de plannen voor het komend jaar. Tijdens de Vriendendag 2016 heeft Pauline Broekema opgetreden met een mooi verhaal over haar nieuwste boek “ Het Boschhuis”. Griet Op de Beeck stuurde 2 dagen tevoren bericht van verhindering en we hebben grote waardering voor Pauline, die een, aanvankelijk teleurgesteld, groot publiek wist te boeien. De boekenmarkten zijn het afgelopen jaar georganiseerd en de data voor 2017 zijn bekend.

De Sint Jorisconcerten vieren hun 10 jarig bestaan en hebben hun kwaliteit bewezen (www.sintjorisconcerten.nl). Het festival “Het Papieren Boek” hebben we met hand- en spandiensten ondersteund. De tuin van St. Bernardus is, na de grote opknapbeurt, weer een prachtige entourage voor de route “Beeld en Poëzie”. De “Koppelkerk” heeft ook een mooi programma met Literair Café, muziekuitvoeringen en tentoonstellingen. Wij verwijzen u graag naar de website www.koppelkerk.nl . Kortom, Bredevoort is uw bezoek meer dan waard. De Vriendendag 2017 staat gepland voor zaterdag 20 mei en we hebben Jonah Falke (www.vpro.nl/boeken/artikelen/tips/jonah-falke) gecontracteerd, een jonge schrijver, wiens debuut “Bontebrug” in sept. 2016 zeer goede kritieken kreeg. U wordt van harte uitgenodigd en te zijner tijd zullen we u een herinnering sturen. Aan verschillende activiteiten kunnen we een bijdrage leveren, dankzij uw steun. Veel dank daarvoor. We hopen u komend jaar in Bredevoort te ontmoeten,

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,

Tineke Udo – van Helden

 


Vriendendag 2017

Jonah Falke schrijver van Bontebrug in Bredevoort
Stichting Vrienden Bredevoort Boekenstad organiseert op zaterdag 20 mei een literaire middag in Koppelhuis in Bredevoort. Onze gast is de jonge schrijver Jonah Falke (1991), die vorig jaar met zijn prachtige roman Bontebrug debuteerde.
Bontebrug schetst het leven van Robert Lowenthal, een jongen uit de Achterhoek , uit Bontebrug, die zijn geluk gaat beproeven op de Rietveldacademie.
Het leven in de Achterhoek wordt fraai afgezet tegen het studentenleven in Amsterdam; de bierfeesten tegenover de vernissages; de natuur van het platteland tegenover de drukte van de grote stad; zijn vriendje Bert op de brommer tegenover zijn mentor Dietz, een soort halfgod op de academie; praten in plat Achterhoeks tegenover ABN spreken. Bontebrug: een spannende levendige en humoristiche roman.
‘Een fraaie debuutroman’, volgens de VPRO-gids.
‘Goed geschreven’, aldus Het Parool.
Jonah Falke werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArteZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen-en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman.Hij woont en werkt in Amsterdam, maar heeft ook een atelier in de Achterhoek, in Bontebrug.
Stichting Vrienden Bredevoort Boekenstad nodigt u uit voor een ontmoeting met de veelzijdige schrijver, Jonah Falke.
Datum: zaterdag, 20 mei 2017 van 15.00 uur tot 17.00 uur met een pauze, waarin u uw boek kunt laten signeren.

Plaats: Koppelhuis, Markt 2A, Bredevoort

Kaarten: € 10,00, te bestellen bij het VVV Bredevoort of per telefoon: 0543 – 473501
Contact: 0543 – 473501


Vriendendag 2016

 

Helaas moeten we u mededelen, dat Griet op de Beeck gisterenavond heeft gemailed, dat het haar in de rug geschoten is, dat ze rust moet houden en daarom niet naar Bredevoort kan komen. Des te groter is onze teleurstelling, omdat de belangstelling voor haar optreden zo groot is.
Vanmorgen hebben we ons beraden over de ontstane situatie en we hebben Pauline Broekema bereid gevonden om morgen de vriendendag te verzorgen en te vertellen over haar werk: haar nieuwste boek “Boschhuis” en de eerdere boeken “Benjamin en de verzwegen dood” en “In het puin van het getto”.
We hopen met het optreden van Pauline Broekema een goede invulling te hebben gevonden voor de Vriendendag, maar we kunnen ons voorstellen, dat uw teleurstelling ertoe leidt, dat u van het bezoek aan de vriendendag af wilt zien. In dat geval kunt het betaalde toegangsbedrag terugkrijgen bij het VVV in Bredevoort, of ,als u uw banknummer mailt, maken we het naar u over.

In de hoop u zo voldoende te hebben geinformeerd en dat we u morgen toch mogen verwelkomen, groet ik vriendelijk, namens het bestuur van de Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad, Tineke Udo, 27 mei

<hr>

GrietOpdeBeeck001

Griet Op de Beeck, zaterdag 28 mei in Bredevoort

Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad heeft dit jaar voor de Vriendendag Griet Op de Beeck uitgenodigd.
Heel Nederland is als een blok gevallen voor deze Vlaamse schrijfster. Haar debuut (2014) Vele hemels boven de zevende werd lovend ontvangen. In 2014 verscheen Kom hier dat ik u kus. Met dit boek werd Griet Op de Beeck razend populair. In korte tijd zijn er meer dan 350.000 exemplaren verkocht. In februari 21016 verscheen haar derde roman Gij nu. De meeste personages in haar boeken komen uit beschadigde gezinnen. ’Ze staan op een kantelpunt in hun leven’, zoals ze zelf zegt. Maar ze proberen zichzelf te hervinden. Ondanks de thematiek zijn de romans lichtvoetig en humoristisch. Haar stijl is beeldend. Aanvankelijk werkte ze als dramaturg. Maar vertelt ze: ‘Eigenlijk ben ik altijd een schrijver geweest’. Door haar humor en eerlijkheid is Griet Op de Beeck ook is een graag geziene gast in De Wereld Draait Door.
Zowel Vele hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus zullen binnenkort verfilmd worden. Behalve hierover zal ze komen vertellen over haar leven, haar werk, haar manier van schrijven.
Datum: zaterdag, 28 mei 2016, 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Koppelhuis, Mark 2A, Bredevoort
Kaarten a € 10,00, te reserveren bij het VVV Bredevoort, telefoon: 0543 – 452380
Of: 0543 – 473501

 


 

Vriendendag 2015
Een van Nederlands grootste en meest veelzijdige schrijvers komt op zaterdag 30 mei naar Bredevoort:

Nelleke Noordervliet

Ze is opgegroeid in een volkswijk te Rotterdam en heeft Nederlands gestudeerd in Leiden. Haar debuut in 1987: Tine of de dalen waar het leven woont, was geïnspireerd op de vrouw van Multatuli. NoordervlietNelleke

Veel van haar boeken gaan over sterke vrouwen: De naam van de vader, Het oog van de engel, Pelican Bay, Snijpunt. Maar ook de rol van het verleden in de ruimste betekenis van het woord is vaak een thema: Op de zeef van de tijd, Altijd roomboter, Vrij man. Bovendien zijn haar verhalen vaak gesitueerd in een ander land, waardoor ze verrassend zijn: Zonder noorden komt niemand thuis.
Maar ze schrijft ook essays, toneel, gedichten en columns (Trouw, VPRO radio). Nelleke Noordervliet is een zeer toegankelijke spreekster en daardoor een veelgevraagde gast op radio en tv. In 2013 trad ze op in het programma Zomergasten.
Stichting Vrienden Bredevoort Boekenstad is dus zeer verheugd over haar komst naar Bredevoort. Ze zal vertellen over haar schrijverschap, haar boeken: in ieder geval over Vrij man en Gigengacks reizen; ze zal voorlezen; en uw vragen beantwoorden; en natuurlijk uw boeken signeren.

Koppelhuis, Mark 2A, Bredevoort. Zaterdag, 30 mei 15.00 – 17.00 uur Kaarten: € 10,00. Reserveren bij het VVV Bredevoort, Markt 8, 7126 AZ Bredevoort of per telefoon: 0543 – 452380. Contact: 0543 – 473501