Kinderzwerfboek-Stations

Nieuw in Bredevoort: Kinderzwerfboek-Station Veelheden Hoe is nu geopend!

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.

Kinderzwerfboek-station Veelhden Hoe is gevestigd bij Boekwinkeltje / Antiquariaat Veelhden Hoe. Het is in een buitenkast op kinderhoogte in de Officierstraat op de hoek bij Landstraat 18. Dus Altijd Open!

In Bredevoort zijn meer Kinderzwerfboek-Stations! Mini-bieb Ryan (’t Walletje 5) en Weggeefkast Vilakakelbont (Kerkstraat 10)

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Je kunt je helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend. 

,