De Kantlijn

Ruud Wilstra

Koppelstraat 9
7126 AE
Bredevoort

 

 

Nieuwe catalogi BoekNed

Schoolplaatselectie –  Prentenboeken –  Westerns –  Toerisme

HEROPENING VAN DE KANTLIJN IN BREDEVOORT

Na een periode van enkele jaren waarin Antiquariaat De Kantlijn als winkel gesloten was is nu weer een periode aangebroken met reguliere openingstijden. Voorlopig Vanaf 2e paasdag alleen de Zaterdag middag en Woensdag middag ( 13.00 – 17.00 ) en op afspraak. De winkel is volledig opnieuw ingericht. Waarbij de focus ligt op avontuur en kijkplezier. De boekenvoorraad bestaat uit decoratieve boeken en ook veel thematische werken. Meest vriendelijk geprijsd. Avontuurlijk omdat we de indeling in rubrieken los gelaten hebben. Meer snuffelen en zoeken.  Voor de vakantieganger in de achterhoek is er een wand literatuur en romans met de eenheidsprijs van € 4,- per boek.
Het kijkplezier wordt ervaren doordat de winkel vol hangt met schoolplaten. En elk plekje benut is voor curiositeiten. Veelal gerelateerd aan het antiquariaat. Maar vaak ook gewoon omdat de uitstraling decoratief is en het als object de aandacht trekt.

BREDEVOORT PAKT WEER UIT OP 2e PAASDAG

Zoals traditioneel gebruikelijk wordt er op Paas Maandag weer volop uitgepakt in Bredevoort. De grote paasboekenmarkt in het centrum ( ’t Zand ) begint voor de handelaren al vroeg ( circa 8.00 ) En ook voor de boekenzoeker is er dan al snel iets te vinden.

Dit jaar staan wij er met 3 kramen € 1 euro folders, tijdschriften en curiosa. En bij goed mooi weer 1 kraam met zeldzame rariteiten.

 

NIEUWE LENTE NIEUWE BOEKEN

Tegelijk met de boekenmarkt zullen ook de diverse honesty kramen en kasten voorzien zijn van nieuwe 2e hands boeken. Bij antiquariaat De Kantlijn staan er dan weer 3 boekenkramen voor de winkel in de Koppelstraat. En ook de zelfbediening kasten in de Officiersstraat en de Boekenkar aan de Prins Mauritsstraat ( Tegenover Betting Wonen ) zijn gevuld met de aanwinsten van de afgelopen winter. Ook de collega’s in Bredevoort hebben hun voorraad ververst.

Voor de boekenliefhebber die onbekend is met deze zelfbediening enige uitleg:  In Bredevoort is het nog mogelijk om op de eerlijkheid van de bezoeker te vertrouwen. Op diverse plekken in het middeleeuwse stadje zijn kasten, kramen enz met boeken. Van de liefhebber wordt verwacht dat deze de betaling in een brievenbus o.i.d. achterlaat. Meestal is de prijs € 2,- per boek / band.  Door de veranderende wereld onder invloed van het internet zijn zeer veel boeken goedkoop geworden. Ervaring heeft geleerd dat het aanbieden van boeken op het internet onder de € 15,- niet erg zinvol is vanwege tijd en ruimte beslag. De beste keuze voor de handelaar is dan om deze boeken op een honesty plek aan te bieden. De bezoekers zijn blij met goede boeken voor een lage prijs.