7/6 Jonah Falke over zijn nieuwe boek

De jonge schrijver en Gelderlander-columnist Jonah Falke (Ulft, 1991) is op vrijdag 7 juni te gast in de Koppelkerk in Bredevoort om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Collega-schrijver Gerjon Gijsbers (Bredevoort, 1983) gaat met Falke in gesprek over zijn nieuwste boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.

“Als je de wereld wil zien zoals die echt is, moet je ook haar minder aantrekkelijke kanten leren incasseren.” Jonah leidt in de roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ een even zorgeloos als richtingloos bestaan. Terwijl zijn vriendin carrière maakt brengt hij zijn tijd het liefst door in de Neue Liebe, een bordeel net over de grens waar status en afkomst van geen belang zijn. 

In het bordeel ontmoet hij Hugo, die hem vraagt om voor ‘de mooiste vrouw van de wereld’ te zorgen, terwijl hij met zijn zigeunerband op tournee gaat. Jonah komt terecht in een spagaat tussen de wereld van de succesvolle mensen en het vrolijke niemandsland aan de zelfkant van de maatschappij, waar wordt gedronken en gedanst tot iedereen erbij neervalt en de rundvleessalade in de gordijnen zit. Als zijn vriendin aankondigt dat het tijd wordt voor een kind, moet hij kiezen. Of beslist het lot anders?


‘De mooiste vrouw van de wereld’ is een geestig, rauw en levenslustig portret van een jongen die doet wat er van hem verwacht wordt, maar niet weet wat hij zelf van het leven verlangt. Wat zegt de roman over de schrijver zelf? Schrijver Gerjon Gijsbers, geboren en getogen in Bredevoort, gaat met Falke in gesprek.

Jonah Falke (1991) is geboren in Ulft en studeerde Fine Art Paintingaan ArtEZ. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en was frontman van de band Villa Zeno. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug. Hij schreef voor Vrij Nederland, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij De Gelderlander. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: vrijdag 7 juni

Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

Entree: € 10,-

Reserverenwww.koppelkerk.nl