6/7 – 11/8 Heleen Simons: Wanderlust

Expositie Wanderlust van Heleen Simons in de Koppelkerk

Van 6 juli tot en met 11 augustus exposeert kunstenares Heleen Simons met Wanderlust in de bovenzaal van de Koppelkerk. Wanderlust neemt de bezoeker mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa.

De expositie toont een serie dromerige, persoonlijke beelden, veelal in zwart wit. Aanleiding voor de expositie is de werkperiode die Heleen Simons in november 2018 heeft gehad bij Lokalen, ruimte voor creatieve ontwikkeling in Lichtenvoorde. Deze werkperiode van een maand heeft Heleen aangegrepen om haar nieuwe project Wanderlust te starten. Een project met als uitgangspunt de drang om te willen dwalen: in het hoofd, maar ook op papier.

Wanderlust refereert naar de periode van de Romantiek. Een periode waarbij herwaardering voor de natuur, het mystieke en het intuïtieve een belangrijke plaats in ging nemen. Dit als reactie op de rationele Verlichting, de opkomst van de industrialisatie en de wetenschap.

Heleen Simons geeft hier een eigentijdse vertaling van.  Wandelrust is een serie beelden waarbij niet alleen de lust tot dwalen in de thematiek te vinden is, maar ook de lust om te dwalen van beeld naar beeld.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Looptijd expositie: 6 juli t/m 11 augustus

Openingstijden: vrijdag t/m zondag 11.00-17.00 uur

Entree: gratis