6/4 Edo Donkers Trio


 “A Dutch boy with a Texan heart”, zo noemt singer-songwriter Edo Donkers zichzelf. Samen met zangeres Francine Postma en (pedalsteel) gitarist Koppe Koppeschaar treedt hij zaterdag 6 april op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Americana is één van de grootste inspiratiebronnen van Edo Donkers. Daarnaast put hij ook uit de schatkist van de Engelse en Ierse folkmuziek voor zijn eigen songs en covers. Bij zijn solo-optredens maakt Edo gebruik van het bekende storytelling-concept: met pakkende, persoonlijke verhalen trekt hij je het lied in. Of dat nu zijn eigen lied is, of dat van een van zijn vele inspiratoren. Daarmee is Edo een van Nederlands weinige ‘Singer-Song Tellers’.

Intiem en persoonlijk is Edo’s stijl. Die komt het allerbeste tot zijn recht op kleinere theaterpodia. Edo is initiator van A Song Journey, een verhalende liedreis met Jan Donkers (geen familie) en twee medemuzikanten. Hij schreef de titelsong voor de film ‘Jackie’ (met o.a. Holly Hunter en Carice en jelka van Houten) en deed mee aan de Storytelling-serie met o.a. JP den Tex, Paul de Munnik en Kees Prins. Edo Donkers maakte drie albums: Fortress (2017), A sense of home (2010) en Warning signs (2007).

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 6 april
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Entree: € 12,50 vvk / €15,- aan de deur
Tickets: www.koppelkerk.nl