5/9 Is Aalten klaar voor een creatieve revolutie ?

Op donderdagavond 5 september nemen creatieve kartrekkers binnen de gemeente Aalten de Koppelkerk over. Ze gaan met elkaar en inspirerende lokale bestuurders en ondernemers in gesprek over het ontsluiten van de creatieve kracht van Aalten.

De term ‘Creatieve Revolutie’ houdt zoveel in als de economische emancipatie van de creatieve mens. Met andere woorden, hoe ontsluit je de creativiteit van een groep betrokken mensen op een manier die waarde toevoegt aan hun omgeving?

De gesprekken zullen worden gevoerd onder leiding van hiphop artiest en creatief ondernemer Kevin ‘Blaxtar’ de Randamie. De Randamie, broer van hiphop artiest Typhoon, gaf de aanzet tot de frase ‘Creatieve Revolutie’ in zijn Ted Talk. Op basis hiervan is er inmiddels een creatieve business school opgezet (Braenworks Academy) én een breed coachingnetwerk ontstaan (Braenworks Society). Beide staan in het teken van het ontsluiten en verstevigen van persoonlijke creativiteit, duurzaamheid en leiderschap.

Kevin de Randamie nodigt Rudolf-Jan Baanders (Achterhoeks Kunstcafé), Hans Eppink (Klein Theater Dinxperlo), Sylvia Heijnen (Koppelkerk) en ‘buitenstaander’ Johan Godschalk (Cultuur Oost) uit om samen met het publiek op verkenning te gaan van het Aalten van nu, naar het Aalten van 2025. Hoe willen we dat die toekomst eruit ziet? En hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de creativiteit om te komen tot mooie resultaten?

Kevin de Randamie en medeorganisator Richard Jongetjes (Talentverbinder van de gemeente Aalten) roepen allen die (in)direct betrokken zijn bij kunst en cultuur op om aanwezig te zijn en om actief mee te doen.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: donderdag 5 september

Aanvang: 20.00 uur

Entree: gratis

Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl