4/10 Mijn druppel op de gloeiende plaat:

Een boek voor toekomstoptimisten.

Als wij met de verwonderde blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek ‘Mijn druppel op de gloeiende plaat’ van Coby Goederond. Het boek is genomineerd voor de Trouw Duurzame Top 100. Tijdens de officiële boekpresentatie op vrijdag 4 oktober in de Koppelkerk zal Jan Terlouw aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

(Eigen)wijsheid Coby Goederond is als moeder, oma en pedagoog vaak in de gelegenheid om mee te mogen kijken door de ogen van kinderen. Wat zij ziet is optimisme, onbevangenheid, (eigen)wijsheid en vooral verwondering. Wij kunnen hiervan leren, waardoor wij met een frisse blik anders naar de wereld kunnen gaan kijken.  

Nieuwe kijk We lijken ons steeds minder verbonden voelen met het geheel waar we onderdeel van uitmaken. “Hierdoor maken we korte termijn-keuzes die haaks staan op het welzijn van onszelf en de wereld. Vervreemding beneemt ons de heldere kijk om te kijken naar wat we aan het doen zijn.” Coby introduceert een nieuwe kijk, waarbij we de verloren gewaande kwaliteiten van kinderen opnieuw een plaats geven in ons bestaan. De manier waarop je naar de wereld kijkt, maakt uit wát je ziet en hoe je hiernaar handelt.  

Optimisme Het optimisme van kinderen is aanstekelijk. Het boek beschrijft dit optimisme, niet als een vlucht uit de realiteit, maar als kracht. We hoeven ons niet alleen maar machteloos te voelen en de zorg van de wereld aan anderen over te laten.

Doorgeefboek De auteur heeft het idee opgevat om het boek door te geven wanneer het uitgelezen is. Dat past mooi bij de inhoud van het boek. Daarom is ruimte gemaakt om er iets in te schrijven aan degene aan wie je het doorgeeft: een wens, een leuke gedachte of de reden waarom speciaal deze persoon het boek krijgt.  

Over de auteur Coby heeft jarenlange ervaring als begeleidend pedagoog van pedagogisch medewerkers en in het geven van trainingen, workshops en lezingen. Dit is inmiddels het derde boek van haar hand.  

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort Datum: vrijdag 4 oktober Tijd: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur) Entree: gratis Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl