29/3 Annemarie Haverkamp & JobDeze maand verscheen de debuutroman “De Achtste Dag” van Annemarie Haverkamp. De schrijver-columnist is geen onbekende: wekelijks schrijft ze een column in De Gelderlander over haar gehandicapte zoon Job. Hoe ziet het dagelijks leven eruit met een gehandicapt kind? Op vrijdag 29 maart geeft ze een lezing in de Koppelkerk.

Geheel onverwacht komt Job in 2004 ernstig gehandicapt ter wereld. Eenmaal van de schrik bekomen, besloot Annemarie Haverkamp in De Gelderlander een wekelijkse column te schrijven over haar zoon Job. Omdat ze de buitenwereld graag wil laten zien hoe het echt is, het dagelijks leven met een gehandicapt kind. De columns werden gebundeld in vier boeken en verschijnt na veertien jaar nog elke week in de krant.

Haar eerste non-fictieroman “Dolgelukkig zijn wij” verscheen eind 2010 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Het taboedoorbrekende boek genereerde veel media-aandacht. Annemarie studeerde culturele antropologie, werkte als redacteur, redactiechef en columnist bij De Gelderlander en is hoofdredacteur van universiteitsblad Vox. Daarnaast schrijft ze als freelancejournalist voor onder meer NRC en LINDA. Deze maand verscheen haar debuutroman “De achtste dag” over de liefde van een man voor zijn vrouw en kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven.

Na afloop van de lezing en in de pauze zal Annemarie Haverkamp haar boeken signeren.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: vrijdag 29 maart
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: € 7,50
Reserveren (gewenst): www.koppelkerk.nl