26/4 A.L.Snijders: Zeer Korte Verhalen

Op vrijdagavond 26 april is schrijver A. L. Snijders te gast in het Literair Café van de Koppelkerk in boekenstad Bredevoort. Snijders is bekend van zijn zeer korte verhalen (zkv’s); een genre dat hij zelf introduceerde in de literatuur.

In 2006 verscheen de eerste bundel zeer korte verhalen van de toen nog volslagen onbekende A.L. Snijders. Elf jaar later (2017) verscheen alweer de tiende bundeling: ‘Het oog van de naald’. Snijders, tachtig jaar inmiddels, is uitgegroeid tot de gerenommeerdste kortverhalenschrijver van de Lage Landen. Onlangs kwam een Franse vertaling van zkv’s uit, een Duitstalige editie is in voorbereiding en in Zuid-Amerika werkt men ook aan een Snijders-vertaling. Mede dankzij hem is het korte verhaal zich aan het emanciperen.

In ‘Het oog van de naald’ verschijnen de zkv’s van 2015 en 2016 in druk. Ook de stukken die de auteur schreef voor de Vlaamse krant ‘De Standaard’ zijn in de bundel opgenomen. Het is opnieuw een fantastische bundel geworden met de vertrouwde mengeling van taoïsme, humoristische observaties over stad en land, mooie verhalen over literatuur en dieren en veel wijsheid. Het boek is, zoals altijd, prachtig vormgegeven door Martien Frijns.

A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Müller, werd in 1937 geboren in Amsterdam. Al vele jaren woont hij inmiddels op het platteland bij Klein Dochteren (Lochem). Snijders was jarenlang columnist voor onder andere dagblad Het Parool. In 2010 ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Op vrijdagavond 26 april vertelt A.L. Snijders over zijn schrijverschap, zijn liefde voor het Gelderse platteland, en draagt hij zijn zeer korte verhalen voor. In de pauze van het Literair Café zal de schrijver zijn boeken signeren.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: vrijdag 26 april
Aanvang: 20.00 uur (19.30 uur)
Entree: € 10,-
Reserveren: www.koppelkerk.nl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA