23/3 Boekenweek: Chris de Stoop

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek 2019 van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Kom naar de boekhandel voor het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, het Boekenweekessay van Murat Isik en het speciale Boekenweekgedicht. Denk mee over het thema en laat u inspireren door de vele nieuw uitgebrachte titels over moeders! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Op donderdag 28 maart komt de Belgische auteur Chris de Stoop vertellen in het doopsgezinde kerkje.

Chris de Stoop( 1958) is een auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn boek ‘Dit is mijn hof’(2015), over de teloorgang van het boerenland, was Boek van de Maand bij DWDD, stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs en werd onderscheiden met de Confituur Boekhandelsprijs.

Op donderdag 28 maart zal Chris de Stoop vertellen over zijn nieuwste boek ‘Wanneer het water breekt’. Hierin beschrijft hij een universeel aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is.

Het is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Vader Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om in België achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen als koster in een katholieke kerk. Zijn dochter Quyen bouwde een succesvolle zaak op in Brussel, maar worstelt met haar eigenheid. Het is ook het verhaal van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer.

‘Wanneer het water breekt’ is een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is, inzoomend op één boot, één groep, één familie. Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier vertelt door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak.

Donderdag 28 maart

Aanvang 20.00 uur

Doopsgezinde kerkje Winterswijk

Kaarten € 10.00 (incl. koffie/thee)

Boekhandel Kramer 0543-512173 info@boekhandelkramer.nl