2/3 Tocar: latin, jazz en tango


Zaterdag 2 maart waant de bezoeker van de Koppelkerk zich in Buenos Aires, Havana of Rio de Janeiro. Het jazzkwartet Tocar brengt de muziek van Latijns-Amerika naar Bredevoort.

“Tocar” (Spaans) betekent aanraken, voelen, betreffen, bespelen en klinken. De muziek van Tocar gaat over levensvreugde en sensualiteit. Muziek die je verleidt en raakt met de prikkeling van het onbekende, het verlangen naar ontspanning en juist ook naar enerverende ervaringen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je voelt op reis. Een warmte die je omhult en een bries die je streelt.

Tocar speelt vanuit een muzikale openheid en verkent daarbinnen steeds opnieuw de muzikale grenzen van de tango, latin en jazz. Tocar put inspiratie uit de muziek van onder meer Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar vermengd.

De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici. Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen. Pianist Wim Warman (1969) werkte met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk en Yo-Yo Ma. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Drummer Enrique Firpi (1962) werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira.

De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango- en latin-benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 2 maart
Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)
Entree: € 12,50 vvk; € 15,- aan de deur
Tickets: www.koppelkerk.nl