Bus Aalten-Bocholt gaat weer rijden

Maandag 11 maart 2019 wordt op het gemeentehuis in Bocholt de intentieverklaring ondertekend. ,,We moeten alleen nog wat details invullen”, zegt de Aaltense wethouder Martin Veldhuizen. ,,Er waren nog wat kleine hobbels, bijvoorbeeld over de manier waarop de Nederlandse OV-kaart kan worden gebruikt.” Dat lijkt geen probleem meer, omdat vervoersbedrijf Arriva bij het busvervoer betrokken wordt. Dat bedrijf is nu al verantwoordelijk voor de busverbinding tussen Maastricht en de Duitse stad Aken.

Meebetalen

Bij de lijn tussen Aalten en Bocholt zijn niet alleen de gemeentelijke overheden betrokken, maar ook de kreis Borken en de provincie Gelderland. Die regionale overheden zijn verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in hun gebied. Gelderland heeft toegezegd mee te betalen aan de busverbinding.

De waarde van die busverbinding heeft zich in een vijf maanden durende proef bewezen. Tussen december 2017 en mei 2018 reed lijn C11 met Duitse bussen dagelijks tussen de treinstations. Dat leverde dagelijks gemiddeld negentig passagiers op. Dat aantal wordt vooral op weekdagen gehaald, op zaterdag en zondag is er nauwelijks vraag naar de busverbinding. Uit de proef bleek ook dat driekwart van de passagiers Duits is. De lijn wordt grotendeels door scholieren gebruikt. Het grootste deel van de passagiers bestond uit vaste klanten, mensen die de bus meerdere keren per week gebruiken.

Gat gedicht

Met de lijn wordt een gat in het regionale grensoverschrijdende streekvervoer gedicht. Volgens wethouder Veldhuizen sluit de bus ook aan op de verbetering van het treinverkeer vanaf Bocholt. Binnen enkele jaren wordt de spoorlijn van Bocholt naar Wesel geëlektrificeerd. Daardoor ontstaat er een snellere verbinding met Duisburg en het internationale vliegveld in Düsseldorf.

(bron: De Gelderlander)