19/6 Tweede avond over Donut Economie

We zien het alle dagen om ons heen: globale, regionale en maatschappelijke veranderingen vragen om een nieuwe (economische) benadering. Kate Raworth beschrijft in haar boek ‘Donut Economie’ nieuwe wegen, denkmodellen en kansen voor de 21ste eeuw. Hoe brengen we de Donut Economie in de praktijk? In de tweede en laatste avond op woensdag 19 juni wordt het verkend in de Koppelkerk onder leiding van conceptontwikkelaar Anke Sitter.

Op heel wat vlakken schieten we door het ecologisch plafond van wat onze planeet kan verdragen, terwijl wereldwijd veel mensen onder het sociale minimum zakken. In het boek ‘Donut Economie’ laat Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken (uit de 19e eeuw) ons op een dwaalspoor heeft gezet voor wat we nu nodig hebben. In zeven stappen tekent ze een route naar een economie waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet.

In een eerdere Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk stond de theorie van Kate Raworth al centraal. Nu is het zaak om de theorie in de praktijk te brengen. Op basis van het boek wordt besproken welke onderwerpen jou persoonlijk het meeste raken. En je bedrijf. En je branche. Wat kunnen de nieuwe modellen voor ons betekenen? Was je de eerste avond verhinderd in de Koppelkerk? Dat is geen probleem. Er is plaats voor 15 personen.

Het is niet nodig om het boek te hebben gelezen. Conceptontwikkelaar Anke Sitter (Intertembo) geeft een algemene introductie en voor iedere stap een korte inleiding zodat er een goede basis is voor inspiratie en gesprek. Is er na de twee avonden behoefte om er een vervolg aan te geven? Dan kan samen worden onderzocht, welke mogelijkheden en kansen er zijn. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: woensdag 19 juni

Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 7,50 

Tickets: www.koppelkerk.nl