19/1 Thomas Quartier: monastieke spiritualiteit


Wat heeft de monastieke levensweg ons vandaag de dag te bieden? Prof. Dr. en monnik Thomas Quartier geeft een lezing in de Koppelkerk over zijn nieuwste boek ‘Heilige woede’ over de radicaliteit die het (klooster)leven verlangt.

Zijn we vandaag de dag nog in staat om echt keuzes te maken? Veel is vrijblijvend geworden, flexibel en vrij. Dat kan tot besluiteloosheid leiden, soms oppervlakkigheid. Aan de hand van concrete voorbeelden uit spiritualiteit en cultuur gaan we in deze lezing na hoe een monastieke levensweg vandaag opnieuw radicaliteit vraagt, en juist daardoor veel te zeggen heeft voor mensen buiten het klooster. Onderdruk je emoties niet, maar breng ze naar een hoger niveau. Heilig je woede: dat is de leerschool van het klooster in je leven.

Prof. Dr. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij is directeur van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies aan Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar Monastieke Studies aan de KU Leuven. Hij houdt talrijke lezingen en schreef diverse boeken over het kloosterleven vandaag. In september verscheen bij uitgeverij Adveniat: “Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze”. In de pauze van de lezing is er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 19 januari
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: € 10,-
Reserveren: www.koppelkerk.nl / 0543-216 005