18/8 Wandeltocht Bezield Erfgoed

Op zondag 18 augustus organiseert de Programmaraad van het Kulturhus een wandeltocht langs een groot deel van de monumenten uit Bredevoort en de buitengebieden. Deze tocht is gemaakt in nauwe samenwerking met Jos Wessels. Dit natuurlijk naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek “Bezield Erfgoed” dat op 14 september gaat verschijnen. Dit boek gaat over straten en monumenten uit Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. De wandeltocht gaat langs de vele monumenten en karakteristieke panden die in Bredevoort en omstreken te zien zijn. Tijdens de tocht is er ook informatie over veel van deze panden te lezen op de routebeschrijving.

Er zijn 3 verschillende tochten namelijk een 5 ½  km tocht, deze gaat alleen door Bredevoort en een stukje langs de Slingeplas. Er zijn ook 2 wat langere tochten voor de echte wandelaars. Er is er een van 11 en een van 14 km. Deze gaan wat verder het buitengebied in en komen daar langs oude boerderijen, een havezate, over een oude middeleeuwse weg, langs de Slingeplas en weer terug naar Bredevoort. 

Dus hou je van een stevige wandeling en/of heb je interesse in de oude panden, straatjes en monumenten van Bredevoort en omgeving? Kom dan op zondag 18 augustus naar Kulturhus Bredevoort/’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1. De 11 en 14 km kunnen starten tussen 9.00 en 11.00 uur, de 5 ½ km kan starten tussen 9.00 uur en 12.00 uur. De kosten zijn €6,- inclusief een kop soep na afloop, voor de 11 en 14 km is er onderweg ook nog gratis koffie of thee.