12/7 Bertus Borgers: ‘Ik hou van Herman’

Theatervoorstelling ‘Ik hou van Herman’ van Bertus Borgers 

Vrijdag 12 juli treedt saxofonist Bertus Borgers op in de Koppelkerk in Bredevoort met een theatervoorstelling over Herman Brood. Borgers was een goede vriend van Brood en speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in The Wild Romance.

Bertus Borgers schreef een boek over zijn belevenissen met Herman Brood en maakte er vervolgens een theatervoorstelling van. Een bijbehorende cd maakte het drieluik ‘Ik hou van Herman’ compleet. Tot en met 2014 trok hij samen met zijn dochter en broer met de voorstelling door het hele land. Speciaal voor de expositie van Herman Brood in de Koppelkerk treedt Bertus Borgers opnieuw op met de voorstelling vol persoonlijke verhalen en muziek.

Het geheim van de vriendschap tussen Herman Brood en Bertus Borgers is dat ze zo verschillend waren. “En dat lieten we ook zo, dat konden we van elkaar goed hebben.” Wanneer Herman eens aan de heroïne zat, zei Bertus tegen hem: “Ik ga niet met je werken als je aan die shit zit, geen heroïne op mijn vierkante meter. Mensen worden er onbetrouwbaar van. Maar een dieet van amfetamine en sterke drank werkte voor Herman prima.” 

Bertus zag Herman tijdens tournees overal tekenen en krabbelen en moedigde hem aan om dat verder uit te bouwen. Kleurenblind als Herman was, vroeg hij anderen om knalkleuren uit te zoeken voor schilderijen. Vrijdag 12 juli staat Bertus (verteller, sax, zang) samen met Nova Borgers (zang, viool) en Ruud Borgers (gitaar en zang) in kunst- en cultuurpodium de Koppelkerk in Bredevoort.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort

Datum: vrijdag 12 juli

Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur)

Entree: € 12,50 vvk / € 15,- aan de deur

Tickets: www.koppelkerk.nl