12/1 AVA Trio

Jazz meets Midden-Oosten bij AVA Trio in de Koppelkerk

Op zaterdag 12 januari treedt het AVA Trio op in de Koppelkerk in Bredevoort. Het internationale jazztrio haalt zijn inspiratie uit het Midden-Oosten en de mediterrane.

De Italiaanse baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo formeerde het AVA trio, waarin de sterke Turkse bassist Esat Ekincioglu (Kuhn Fu) samen met percussionist Pino Basile aanstekelijke mediterrane ritmes tot leven brengen. Melancholische klanken vormen een vruchtbare bodem voor een behendig improvisator als Giuseppe Doronzo. Italiaan Pino Basile neemt een paar typische instrumenten mee, waaronder de cupa cupe, de Italiaanse versie van de foekepot.

Hun debuutalbum Music From An Imaginary Land (2017) kreeg alom lovende recensies. Zo schreef jazzplatform All About Jazz.com: “AVA Trio doet iets muzikaals, waar niemand anders toe in staat is. De band die vanuit Nederland opereert is er niet alleen in geslaagd tot een meesterlijke mix te komen van regionale invloeden, maar ook te komen tot een mooi evenwicht in etnische inspiratie en vrije improvisatie. AVA Trio heeft dus daadwerkelijk Music From An Imaginary Land gecreëerd, zowel als concept als muzikale ervaring.”

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 12 januari
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 12,50 vvk; € 15,- aan de deur
Tickets: www.koppelkerk.nl / 0543-216 005