11/10 Sint Jorisconcerten: Artist Pianoduo


Op 11 oktober opent het Artist Pianoduo het concert seizoen 2020-2021 met muziek uit Franse sferen. Met een voorliefde voor Frans repertoire willen de musici het publiek meenemen en de schoonheid en fijnzinnigheid van dit repertoire laten horen. Op het programma staan werken van onder meer Ravel, Chabrier, Poulenc en Debussy.

Musici
Het Artist Pianoduo ontstond in 2018. De Spaanse pianiste Inés Costales en de Nederlandse pianiste Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam.

Inés Costales (1990, Gijón, Spanje) studeerde cello en klassiek piano aan het conservatorium van Zaragoza in haar geboorteland. Ze vervolgde haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2017 de bachelordiploma’s klassiek piano en muziektheorie behaalde. In 2019 rondde ze aan het CvA de master ‘Music Theory and Performance’ af.

Martje van Damme ontdekte haar passie voor pianospelen op negenjarige leeftijd, toen ze haar eerste pianolessen kreeg van Gerda van der Vliet. In 2006 deed ze toelating voor de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht, waar ze tot haar 19e studeerde bij Henk Ekkel. Ze sloot in 2016 haar Bachelor cum laude af en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken.

Het concert vindt plaats op 11 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er, in verband met het Corona-virus, helaas geen gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

In dit corona-jaar zijn er beperkingen, we mogen maximaal 60 bezoekers toelaten (op flyer en affiche staat nog abusievelijk 65), en als u wilt komen verzoeken we u met klem te reserveren via onze website. En ook u te houden aan onze aanwijzingen. Ook het gebruikelijke drankje na afloop moeten we helaas voorlopig laten vervallen. Mocht u niet gereserveerd hebben en toch willen komen, dan kunnen we u alleen toelaten als het aantal van 60 nog niet bereikt is. Ook vragen we u uw gegevens achter te laten i.v.m. eventueel contactonderzoek.

Als u gereserveerd hebt dan is het wellicht verstandig om vlak voor het concert nog even onze website te bezoeken. We hopen desondanks op een goed seizoen en we gunnen het alle musici van harte in deze voor hen zo moeilijke periode.

Meer informatie vindt u op https://sintjorisconcerten.nl