10/3 Sint Jorisconcert: La Primavera

Rondzendbrief Sint Jorisconcerten: La Primavera op zondag 10 maart

Renaissance- en barokensemble La Primavera, (Lente!), bestaande uit Anabela Marcos sopraan, Regina Albanez theorbe en gitaar, en Maaike Boekholt  viola da gamba, brengt voor u het laatste concert van het seizoen 2018-2019, getiteld Canto Amoroso.
Een hartstochtelijk programma met Italiaanse, Spaanse en Franse muziek vol liefde, vuur en passie. Centraal staan de verschillen tussen deze mediterrane landen.
De Franse muziek is verfijnd, elegant, intiem en sfeervol. De Spaanse muziek is vol ritme, sensualiteit en temperament. De Italiaanse stijl is weer anders. Hierin hoor je het bel canto, de simpele, maar aanstekelijke melodieën en de expressiviteit.
Canto Amoroso is een aantrekkelijk en toegankelijk programma met toelichting door de musici.
Uitgevoerd worden composities van o.a. Claudio Monteverdi (Cremona 1567 – Venetie 1643): het beroemde Lamento d’Arianna; van Marain Marais (Parijs 1656 – Parijs 1728), Juan Arañés (Catalonië ? – c.1649), Giovanni Girolamo Kapsberger (Venetië ca 1580 – Rome 1651).

We stellen u de drie musici voor:
Anabela Marcos
De Portugese sopraan Anabela Marcos begon tijdens haar carrière als architect aan haar zangstudie
aan het Conservatorium van Lissabon. Na haar afstuderen kwam zij met een studiebeurs van de Calouste Gulbenkian Foundation  naar Nederland om les te krijgen van Diane Forlano, Rita Dams en Marius van Altena aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij behaalde daar diploma’s Uitvoerend Musicus in Solozang, Opera en Barokzang. In 1994 haalde Anabela Marcos de eindronde in de Belvedere International Singing Competition in Wenen.

Maaike Boekholt
Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap aan het Brabants Conservatorium
en behaalde haar Solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols.
Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest,
het Kamerorkest van het Concertgebouw, en het Residentieorkest en Philharmonie Zuid. Zij gaf concerten tijdens o.a. het Festival voor Oude Muziek in Utrecht.
Maaike is actief in verschillende kamermuziekensembles en met diverse ensembles haalde zij prijzen.

Regina Albanez
De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar (bij Henrique Pinto), cello (bij Zygmunt Kubala) en compositie aan de Universiteit van Campinas (Sao Paulo). Daarna studeerde ze renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1993 haar studie afsloot.
Regina speelde als luitist o.a. met het Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor, De Nederlandse Bachvereniging, Combattimento, Cappella Amsterdam.


Concert in de Sint Joriskerk Bredevoort
10 maart 2019
Aanvang 15 uur. Kerk open 14:30 uur

Meer informatie vindt u op de volgende website:
https://sintjorisconcerten.nl
http://www.la-primavera.nl/