10/2 Sint Jorisconcert: Furor Musicus

Oorspronkelijk zou dit concert verzorgd worden door Ensemble La Corella. Door verschillende oorzaken moest dat programma komen te vervallen, zodat op het laatste moment voor vervanging gezorgd moest worden. En dat is gelukt: in plaats van La Corella treedt het ensemble Furor Musicus op. We zijn Antoinette Lohmann en Jörn Boysen bijzonder erkentelijk dat wij dank zij hen dit concert kunnen laten doorgaan.

Antoinette Lohmann studeerde viool, altviool en barokviool aan het Amsterdams Conservatorium. Thans is zij vooral actief op het terrein van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk op viool en altviool en legt zij daarnaast een grote interesse voor de minder gangbare instrumenten, zoals de viola d’amore, de viola pomposa, de violino piccolo, de tenorviool en de klompviool aan de dag. Zij heeft een voorliefde voor onbekend repertoire, met een speciale voorkeur voor Nederlands repertoire. www.antoinettelohmann.nl

De klavecinist, componist en dirigent Jörn Boysen studeerde onder anderen bij Tini Mathot en Ton Koopman in Den Haag. Als dirigent, solist en continuospeler trad hij op in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Boysen musiceerde met Alina Ibragimova en Liza Ferschtman en werkt regelmatig samen met Antoinette Lohmann (Furor Musicus).
Jörn Boysen is artistiek leider van Musica Antica, een van de belangrijkste podia voor Oude Muziek in Nederland.

Het concert vindt plaats op zondag 10 februari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.