8/7-3/9 Oogappel – Hiske Kremer – Fotografie

 

Nieuwe expositie bij Foto21Bredevoort 8 juli t/m 3 september 2017

Oogappel vertelt vele verhalen: van klein zijn, van groter worden en van dromen. De kinderen op deze foto’s zijn nooit gewoon aan het spelen; ze zijn in hun eigen wereld en wij mogen daarin heel even meekijken. De beelden zijn soms donker met alleen de kleine mens als lichtpunt, soms is er een zekere vrolijkheid; maar altijd voel je de ernst van het kind-zijn.

Hiske Kremer: Wat is dit toch prachtig, wat is hij toch mooi, wat gebeurt er veel met hem – dat dacht ik 8 jaar geleden en dat denk ik nog steeds elke dag. Sinds de geboorte van mijn zoon zie ik zijn kleine ernstige leven en de kleine ernstige levens van andere kinderen. Wat laten ze mooie dingen van zichzelf zien. Soms zie ik iets van mijzelf en soms zien zij iets wat ik ook zou moeten zien maar vergeten ben op te merken: een stuk stof, regen door een zolderraam op een warme zomerdag, een eenzame bloem in een klein grasperkje, het gekke gevoel van nieuwe schoenen. Als cursist bij Foto21 heb ik verschillende thema’s onderzocht en ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik op dit moment het liefst op poëtische wijze verhalen vertel van mijn aller dierbaarste onderwerp: het kind, de oogappel.

 

Meer info: 
FOTO21 BREDEVOORT
’t Zand 21,
7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006
b.g.g. 0543 451053 of 0543 451842
email: 
info@foto21bredevoort.nl
website: 
www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur