8/1 Sint Jorisconcerten: Rosengart Ensemble

Geachte bezoeker van de Sint Jorisconcerten,

Op zondagmiddag 8 januari vindt het vierde concert plaats van het nieuwe seizoen.

Oud-plaatsgenoot Thijs Dercksen zal met zijn twee dochters dit concert verzorgen. Gedrieën vormen zij het Rosengart Ensemble: Meriam Dercksen klarinet, Felicia Dercksen cello en Thijs piano.
De muziek die het Rosengart Ensemble voor u gaat spelen bestaat voor een deel uit bekende klassieke werken zoals het trio opus 114 van Johannes Brahms en voor een deel uit nieuwe muziek die Thijs Dercksen speciaal voor dit ensemble heeft geschreven. Zijn muziek kenmerkt zich door toegankelijke gelaagdheid.

Meriam (1994) heeft als kind les gehad van de bekende klarinetpedagoog Herman Braune. Op dit moment studeert zij klarinet aan de Musikhochschule in Keulen bij Ralph Manno en maakt zij deel uit van de ‘Junge deutsche Philharmonie’. Zij heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept, bij o.a. het Prinses Christina Concours. De klarinetten die Meriam bespeelt zijn gefinancierd door het Constant van Gestel fonds en door Freunde Junge Musiker Düsseldorf.

Felicia (1992) begon met cello spelen op haar negende jaar. Niet lang daarna volgde zij lessen bij Lenian Benjamins in Utrecht. Na het afronden van de bachelor bij Monique Heidema in Tilburg studeert zij nu in de masteropleiding. Ze speelt in het Kamerata Stradivarius Orchestra o.l.v violist Razvan Stoica. Felicia speelt op een cello uit 1724, voor haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Thijs (1962) studeerde piano bij Herman Uhlhorn aan het Utrechts conservatorium en compositie bij meerdere docenten aan het Rotterdams conservatorium. Hij is werkzaam als componist, docent en pianist. Hij schreef kamermuziek, vocale werken, heeft twee maal een opdracht gekregen van het Limburgs Symfonie Orkest (inmiddels Philharmonie Zuid Nederland geheten).

Tenslotte
Het concert vindt plaats op 8 januari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort, het zal beginnen om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.
Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

We hopen u te mogen begroeten op 8 januari.