19/11 Boekenbeurs in Koppelkerk

Voor de tweede keer dit jaar bieden een twintigtal Duitse en Nederlandse handelaren hun kwalitatief beste boeken aan in de prachtige ruimte van de Koppelkerk in Bredevoort. De Koppelkerk ligt aan de rand van het middeleeuwse vestingstadje Bredevoort en is de nieuwe vrijplaats voor kunst en cultuur in de Achterhoek. De beurs is vrij toegankelijk en biedt naast de beursruimte een Boekencafé als rustpunt waar u koffie, thee of een wijntje kunt gebruiken. De boekenbeurs is zondag 19 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze boekenbeurs vindt plaats tijdens de overzichtsexpositie ‘Beeldtaal – Günter Grass’. De expositie in de kerkzaal wordt deels ontruimd om plaats te maken voor de boekenstalletjes. Aan de wanden van de kerk blijft het grafisch werk van Günter Grass zichtbaar.

De expositie ‘Beeldtaal’ laat zien dat schrijven en tekenen bij Günter Grass (1927-2015) hand in hand gingen. Grass illustreerde zelf vrijwel al zijn boeken. Hij tekende met woorden en zijn tekeningen vertellen verhalen. De Koppelkerk in Bredevoort laat aan de hand van grafisch werk, boeken en sculpturen zien hoe innig verweven de kunst en het schrijven bij Günter Grass zijn.

Het is in deze prachtige entourage dat wij u willen uitnodigen deze boekenbeurs in de Koppelkerk te bezoeken.

Vereniging Bredevoorts Boekbelang